Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
26.5.2007, Milan Šurkala, aktualita
Ohybné displeje jsou dnes v módě. A to jak ve formě elektronického papíru, tak ve formě OLED displejů. Příkladem elektronického papíru může být nedávno představený produkt společnosti LG s úhlopříčkou 14,1 palce a schopností zobrazit maximálně...
Phil.cz | 26.5.20079:32
Trošku mi tam vadí ty dvojí jednotky v rozměrech displejů. Člověk si to musí přepočítat aby porovnal LG a Sony. Na tohle měl asi autor myslet...

PS: Už zase se mi nedá kvůli nějaké chybě přihlásit. To je tady snad vždy. :(
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4982) | 26.5.200717:33
Máte pravdu, 64mm je cca 2,5 palce, tedy rozhodně méně než 14,1 palce.
Odpovědět0  0
Monster (5) | 26.5.20078:58
Hmm, no uz aby sa z toho robili masovo monitory. LCD je technologia ­"bud alebo­". Na oled sa velmi tesim a dufam ze dovtedy mi vydrzi moj samsung CRT monitor.
Odpovědět0  0
Rees | 26.5.20079:26
No zas OLED ma docela malou zivotonost oproti CRT a LCD
Odpovědět0  0
Monster (5) | 26.5.20079:42
Teraz som zbezne presiel vecsinu testov LCD monitorov co tu boli testovane a z toho mam pocit ze radsej obetujem zivotnost ako vecsinu parametrov. Jako jedno LCD ma dobre uhly a farbu, druhe odozvu, dalsie interpolaciu, dalsie imputlag. Ehm ja chcem vsetko a za slusne ceny. Preto mam CRT, sice zevraj je nesetrive k ociam ale nesedim pri monitore 30 centimetrov, som minimalne meter vzdialeny.
Odpovědět0  0
Hon_za | 26.5.20079:51
CRT ma dost hroznou geometrii, obraz cestuje podle teploty, obecne je rozostreny ­(jako kazdy analog­) a na ty barvy se uz take nemohu divat. Koukam na to z pohledu grafika, kde mi jiz CRT nema co nabidnout, protoze EIZO ma vetsi barevny prostor nez CRT.
(Delal jsem na EIZO, Sony a IIYAMA profi CRT monitorech­).
Uhly dobre, barvy super, na oci neznam nic lepsiho; pri prafice o odezvu nejde, interpolace je k nicemu, kdyz se stale dela v nativnim rozliseni.

Kazdy mama jine pozadavky ­- pro grafiky je jedinou volbou profi LCD; CRT uz nema co nabidnout, OLED jeste nema co nabidnout.
Hlavni je, ze je z ceho volit...
Odpovědět0  0
sAd (87) | 26.5.200713:17
Jenže cenová hladina profi EIZO monitorů je trochu jinde, než by běžný uživatel byl ochoten zaplatit. OLED panely nám pak třeba nevydrží 4 roky, ale jenom polovinu, ale zase to vyváží svou cenou.
Odpovědět0  0
Hon_za | 26.5.200713:45
Samosebou cena je jinde, ale o tu v profesionalni oblasti nejde na prvnim miste.

Je treba si ale take uvedomit, ze profesionalni CRT na grafiku stal pred lety vlastne vice, nez dnes solidni EIZO za 40 tisic...a jeste je treba vzit v uvahu inflaci.
Kuprikladu lze srovnat puvodni 24­" CRT od Sony a dnesni 24­" EIZO z CE rady ­(v dobe uvedeni za srovnatelne ceny­) a musi byt kazdemu jasne, ze v tehle oblasti CRTckum uz definitivne odzvonilo.

I ve spotrebni oblasti bude stat obyc 22­" LCD mene nez 22­" CRT.
Odpovědět0  0
gro_ | 26.5.200717:06
V tom je právě ta finta, dneska seženeš za pár klacků profi CRT z druhé ruky který jako nový stálo 40+ kkc a seš vysmátej ­(se super obrazem a dokonale zachovalé ­- bývalí vlatníci tohodle nebývají hovada­).

Nějaký LCD EIZA a podobně bych fakt neřešil, profíci si koupí co potřebujou ať to či ono, ti ví nepotřebují rady a doporučení + mají na to zdroje atd. no a ostatní na takové monitory s přemrštěnou premiovou cenou ­(pro výrobce­) stejně nemají finance tj. PROFI LCD EIZO je naprosto bezpředmětné téma.

PS: A mají hroznou odezvu tj. opět je to výrobek dobrý jenom v něčem takže nakrásně i kdyby ty prachy chtěl někdo obětovat tak stejně kupuje kompromis a ne špičku ve všech ohledech.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.